JPMorgan ziet goudprijs in 2024 naar recordniveaus stijgen als de Fed de tarieven verlaagt

JPMorgan Chase & Co. ziet kansen weggelegd voor het goud vooruitlopend op een waarschijnlijke recessie in de VS. De analisten van de banken voorspellen dat de goudprijs tegen het einde van het jaar boven de $ 2.000 per ounce zal stijgen en in 2024 nieuwe records zal bereiken als de rentetarieven beginnen te dalen.

Dalende reële rente-inkomsten in de VS zullen een “aanzienlijke aandrijfmotor” zijn voor het edelmetaal wanneer de Federal Reserve renteverlagingen begint door te voeren, die in het tweede kwartaal van volgend jaar zouden moeten plaatsvinden, zo denkt Greg Shearer, uitvoerend directeur van Global Commodities Research..

Goud is de afgelopen 12 maanden met ongeveer 15% gestegen, ondersteund door tekenen dat de cyclus van renteverhogingen in de VS bijna ten einde liep, door aankopen door centrale banken evenals door de vraag naar veilige havens. Begin mei naderde het zijn recordhoogte van $ 2.075,47 per ounce, gevestigd in 2020.

De bank heeft een gemiddeld koersdoel van $ 2.175 per ounce voor edelmetaal in het laatste kwartaal van 2024, met risico’s naar boven gericht op basis van een voorspelling van een milde Amerikaanse recessie die waarschijnlijk ergens zal toeslaan voordat de Fed begint met versoepelen.

De netto long posities van fondsbeheerders in goudfutures zijn dit jaar toegenomen, maar de handel op de markt is nog steeds relatief beperkt. Daar zou verandering in kunnen komen als de goudprijs daadwerkelijk aantrekt. De geopolitieke risico’s hebben goud nog aantrekkelijker hebben gemaakt voor de beleggers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *