Schade aangericht door renteverhogingen van de Fed moet nog duidelijk worden

Volgens Danielle DiMartino Booth, CEO en Chief Strategist bij QI Research, moet de schade aan de Amerikaanse economie door de renteverhogingen van de Fed nog zichtbaar worden.

Ze zei dat Powell duidelijk de plannen van de Fed heeft gecommuniceerd om de omvang van de balans van de centrale bank verder te verkleinen, en dat het einde van de verkrappingscyclus in zicht is.

“Ik denk zeker niet dat we in 2024 een voortzetting van renteverhogingen zullen zien”, zei ze. “Maar ik denk dat wanneer hij het heeft over inflatie die gedurende een zeer lange periode boven het objectief van 2% zal blijven, hij meegeeft dat de rente langer dan iedereen verwacht hoog kan blijven. De Fed gaat de rente langer op een zeer hoog niveau handhaven, hoger dan de markten verwachten, of zeker gewend zijn, om die inflatie naar de doelstelling te krijgen, terwijl we tegelijkertijd de balans verkleinen en de liquiditeit van het systeem blijven uitputten. ”

Ze verwacht dat deze handelswijze van de Fed nieuwe slachtoffers zal maken naarmate de effecten van hogere tarieven zich een weg banen door het systeem.

“Ik denk niet dat we de volledige klap, het volledige resultaat en de volledige schade hebben gezien die de voorbije renteverhogingen de economie zullen aandoen”, zei DiMartino Booth. “De New Yorkse Federal Reserve heeft een paar dagen geleden een onderzoek gedaan dat aangaf dat banken die krediet verstrekken voor hypotheken, autoleningen en creditcards met een steeds groter percentage wanbetalers worden geconfronteerd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *