Wells Fargo denkt dat kleine stijging in de vraag naar zilver de prijs fors hoger kan sturen (dit vanwege het slinkende aanbod)

John LaForge, hoofd real asset strategy van Wells Fargo Investment Institute, is van mening dat de reactie van zilver op daling van de koers van de Amerikaanse dollar aantoont dat het lot van zilver gebonden blijft aan dat van het goud.

Hij voegde eraan toe dat beleggers, ondanks de sterke industriële vraag, nog niet klaar zijn om zilver als een industrieel metaal te beschouwen.

LaForge voegde er echter aan toe dat hij verwacht dat de interesse van beleggers zal groeien met het slinkende aanbod van zilver en de toenemende vraag.

“Goud en zilver hebben twee van de best uitziende aanbod groeigrafieken van welke grondstof dan ook, wat betekent dat er geen groei is in het aanbod dus er zou niet veel vraag nodig moeten zijn om de prijs naar boven te sturen,” zei hij.

Ondanks de tegenvallende prestaties van zilver vorige week, blijven sommige analisten potentieel zien voor het edelmetaal. Michele Schneider, directeur van handelseducatie en -onderzoek bij MarketGauge, zei dat de toekomst van zilver meer in zijn rol als inflatie hedge ligt dan als industrieel metaal.

Ongeveer de helft van de wereldwijde vraag naar zilver is afkomstig van industriële toepassingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *