Tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers kunnen vrijdag de goudprijs hoger zetten

Kevin Grady, president van Phoenix Futures and Options, zei dat hij verwacht dat de goudprijs de bovenkant van het huidige trendkanaal op de proef zal stellen als reactie op zwakkere economische cijfers. Hij voegde eraan toe zelfs het kleinste teken van economische zwakte de prijs van het goud zal ondersteunen.

“De markt is momenteel wanhopig op zoek naar enige vorm van duidelijkheid. Op dit moment houdt de Federal Reserve haar poeder nog droog omdat ze de inflatie verder wil zien dalen. Wanneer de economie zou verzwakken, zal de Fed snel het geweer van schouder veranderen en dat zal hoe dan ook positief zijn voor de goudprijs.”, aldus nog Grady.

Hoewel er komende week verschillende economische rapporten zijn waar de beleggers hun tanden in kunnen zetten, zal de belangrijkste gebeurtenis op vrijdag zijn met de publicatie van het juli-rapport over niet-agrarische loonlijsten van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Lukman Otunuga, manager marktanalyse bij FXTM, zei dat vanwege de data-afhankelijke houding van de Federal Reserve, goud bijzonder gevoelig zal zijn voor de werkgelegenheidscijfers.

De Federal Reserve heeft gezegd graag enige afkoeling van de arbeidsmarkt te zien als voorwaarde om de inflatie onder controle te houden. In het laatste rapport zei het Labour Department dat de economie in juni 209.000 banen heeft gecreëerd. Dit was de eerste keer sinds mei 2022 dat de werkgelegenheidsgegevens niet aan de verwachtingen voldeden. Zet deze trend zich verder, dan lijkt een verdere stijging van de goudprijs onvermijdelijk. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *