Millenials kopen meer goud dan de generaties voor hen en dat moet de goudprijs kunnen ondersteunen

Een nieuwe enquête van State Street Global Advisors heeft in de VS heel wat aandacht gekregen. Ze wijst op een verrassende trend in de goudmarkt: de Millennials hebben met ongeveer 17% het hoogste percentage goud in hun beleggingsportefeuille. Zowel Generation X als Baby Boomers hebben ongeveer 10% van hun portefeuille in goud.

Dit betekent vertegenwoordigt eigenlijk een historische verschuiving op de goudmarkt en wijst er op dat een hogere goudprijs op termijn onvermijdelijk wordt. Een belangrijk element van de goudmarkt blijft de gemiddelde leeftijd van de kopers/beleggers. De trend tot nu toe was dat goud een verouderd, archaïsch bezit is en vooral werd gezien als een investeringsinstrument voor de oudere generatie, een klantenbestand dat langzaam slinkt.

Het is volgens de analisten opwindend om te zien dat goud een jonger investeringspubliek aantrekt en die doelgroep wordt een stuk welvarender. De wereld staat aan de vooravond van de grootste overdracht van rijkdom in de geschiedenis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *