Duitsland staat voor een paar moeilijke jaren door energietransitie (en ook wij Belgen mogen de borst natmaken )

Duitsland staat voor een aantal moeilijke jaren door een combinatie van de overgang naar duurzame energiebronnen en de stijgende energiekosten, waarschuwde de Duitse minister van Groene Economische Zaken Robert Habeck.

De federale minister, die al lang pleit voor een radicale verandering van het energiebeleid, zei dat Duitsland minstens vijf zware jaren voor de boeg heeft en onthulde dat het land zal moeten lenen om de energiekosten van bedrijven te ondersteunen, anders verliest het zijn industrie.

“Zware jaren van groene industriële transitie zullen een last op de inwoners van ons land leggen”, zei Habeck, erop wijzend dat het IMF verwacht dat de Duitse economie dit jaar met 0,3 procent zal krimpen.

Het Duitse bureau voor de statistiek waarschuwde in mei dat het land in een recessie dreigt terecht te komen en dat sommige grote bedrijven er al aan denken om uit Duitsland te vertrekken, wat de vrees voor een verlies van industriële productie aanwakkert.

Habeck zei dat de situatie te wijten is aan de hoge energieprijzen, waarvan hij zegt dat Duitsland meer voelt omdat het eerder gewend was aan goedkoop Russisch gas. De situatie bij onze oosterburen kan ook naadloos overgeheveld worden naar ons land. Ook wij Belgen mogen de borst natmaken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *