Goudprijs krijgt voorlopig geen vaste voet aan de grond boven $ 2.000, zilverprijs worstelt met de kaap van $ 25

De zilvermarkt blijft gevoelig voor prijsbewegingen bij het goud goud; de volatiliteit op de markt bewijst volgens de analisten welk potentieel het witte metaal heeft wanneer de goudprijs begint te stijgen.

De goudmarkt zag gisteren een nieuwe terugval boven $ 2.000 per ounce; de zilverprijs viel weer terug $ 25 per ounce.

Volgens sommige analisten profiteren zowel goud als zilver van de groeiende perceptie dat de Federal Reserve haar verkrappingscyclus heeft beëindigd. Na vorige week de rente met 25 basispunten te hebben verhoogd, zei Fed-voorzitter Jerome Powell dat de centrale bank haar opties open houdt en in de aanloop naar het besluit van september sterk afhankelijk zal zijn van gegevens.

Economen en analisten hebben gezegd dat zwakkere inflatiegegevens de Federal Reserve de ruimte geven om haar verkrappingscyclus te stoppen. Volgens de CME FedWatch Tool zien de markten een kans van 79,5% dat de rentetarieven in september ongewijzigd blijven. Ongewijzigde rentetarieven zouden de goud- en zilverprijzen een stevig duwtje in de rug kunnen geven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *