Record goudproductie bij Agnico Eagle, winst per aandeel Q2 stijgt met 13%

Agnico Eagle (NYSE en TSX: AEM), een van de grootste goudproducenten ter wereld, rapporteerde onlangs een record goudproductie van 873.204 ounces in Q2 2023, een stijging van 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (858.170 ounces).

In een verklaring zei het bedrijf dat zijn record driemaandelijkse goudproductie een weerspiegeling is van het verwerven van de 100% eigendom van Canadian Malartic voor het volledige kwartaal, gecombineerd met sterke operationele prestaties op alle producerende locaties.

In het tweede kwartaal van 2023 bedroegen de all-in ondersteunende kosten (AISC) per ounce $ 1.150, vergeleken met $ 1.026 in dezelfde periode vorig jaar.

Agnico Eagle legde uit dat de AISC per ounce in het tweede kwartaal van 2023 is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk als gevolg van hogere kosten per ton in verband met inflatie.

In het tweede kwartaal van 2023 bedroeg het nettoresultaat van het bedrijf $ 326,8 miljoen ($ 0,66 per aandeel), wat een stijging is van 13% in vergelijking met het nettoresultaat in het tweede kwartaal van 2022 van $ 290,4 miljoen ($ 0,64 per aandeel).

Volgens een persbericht is de stijging van het nettoresultaat in het tweede kwartaal van 2023 te danken aan een winst op afgeleide financiële instrumenten, hogere operationele marges van de mijn door hogere verkoopvolumes als gevolg van de overname van de resterende 50% van het Canadese Malartic, en lagere inkomsten in de mijnbouwactiviteiten..

Het bedrijf voegde eraan toe dat de verwachte betaalbare goudproductie in 2023 ongewijzigd blijft op ongeveer 3,24 tot 3,44 miljoen ounces, waarbij de totale contante kosten per ounce naar verwachting tussen $ 840 en $ 890 zullen liggen en de AISC per ounce naar verwachting tussen $ 1.140 en $ 1.190. Op de beurs consolideert het aandeel Agnico Eagle al een tijdje. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *