De nieuwste gekte op Wall Street: bijna failliete Tupperware speelt de pannen van het dak op de beurs

Tupperware Brands Corp. waarschuwt al maanden dat het failliet kan gaan, maar dat weerhoudt particuliere beleggers er niet van om de beurskoers van dit aandeel door het plafond te jagen. In een scenario dat doet denken aan de meme aandelenrage uit het pandemietijdperk.

Het aandeel van het iconische bedrijf van de fameuze plastieken dozen is de afgelopen twee weken met meer dan 800% gestegen, terwijl speculatieve investeerders zich massaal op het aandeel stortten, de short sellers een stevige hak zetten en grote opwinding veroorzaakten op handelsplatforms voor particuliere beleggers.

De Tupperware-gektek herinnert aan het meme fenomeen, dat in 2021 aanleiding gaf tot rally’s van aandelen van bedrijven met een grote shortpositie, zoals GameStop Corp. en dat leidde tot de ondergang van hedgefonds Melvin Capital,

Detailhandelaren hebben sinds 21 juli voor $ 15 miljoen aan Tupperware-aandelen gekocht, toen de marktwaarde van het bedrijf $ 40 miljoen bedroeg, blijkt uit gegevens van Vanda Securities. Sindsdien is het meer dan vervijfvoudigd tot $ 224 miljoen.

Op 30 juni bereikte het bedrijf een kwijtscheldingsovereenkomst met enkele van zijn schuldeisers, maar het management verwacht nog steeds dat het onvoldoende liquide middelen heeft om de toekomstige rentebetalingen te kunnen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *