Goud kan weer de neus aan het venster steken wanneer de stijgende rentetarieven beginnen te bijten (het  sentiment rond het gele metaal verbetert opnieuw)

De goudmarkt krijgt te maken met sterke tegenwind aangezien aanhoudende inflatie en robuuste economische activiteit het agressieve monetaire beleid van de Federal Reserve ondersteunen. Eén bank ziet echter nog steeds een pad voor de goudprijs om tegen het einde van het jaar recordhoogten te bereiken.

In zijn laatste goudrapport zei Bart Melek, hoofd grondstoffenstrategie bij TD Securities, dat hij verwacht dat de goudprijs tegen het einde van het jaar zal stijgen tot $ 2.100 per ounce, wat een nieuw record ooit zou betekenen.

Melek merkte op dat goud het moeilijk heeft, aangezien de economische gegevens positief verrasten. Hij verwacht echter een ommekeer in positieve zin op de markt te zien naarmate de stijgende rentetarieven beginnen te bijten en de economische activiteit in de VS vertraagt.

“De cycliciteit en het gemiddelde karakter van verrassingen in de economische gegevens, samen met het restrictieve rentebeleid van de Fed, zouden samen moeten werken om een neerwaartse beweging in de Amerikaanse economische verrassingsindices te veroorzaken; En dat zal niet zo heel lang op zich laten wachten”, zei Melek in het rapport.

“Als de reactie van de Fed Fund-futures constant blijft en daalt bij negatieve gegevensverrassingen terwijl deze steeg als reactie op positieve verrassingen, zou het resulterende lagere rendement langs de termijncurve een herstel voor goud moeten opleveren.”

De bullish vooruitzichten van TDS voor goud komen nu de Federal Reserve heeft gezegd dat ze haar opties open houdt en haar monetaire beleidsbeslissing in september zal afhangen van de binnenkomende macro-economische gegevens. De financiële markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank de rente over twee maanden ongewijzigd laat en zien slechts een kans van 60% op nog een renteverhoging dit jaar.

Kort samengevat: het goud kan weer de neus aan het venster steken wanneer de stijgende rentetarieven beginnen te bijten. Het  sentiment rond het gele metaal verbetert dus opnieuw. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *