Goudprijs blijft standhouden boven $ 1.950, kaap van $ 2.000 komt in het vizier

De goudmarkt blijft solide steun vinden boven de $ 1.950, zelfs nu de Federal Reserve zijn meest agressieve verkrappingscyclus in meer dan 40 jaar doorvoert.

Volgens een marktanalist bevindt het edelmetaal zich in een goede positie om naar recordhoogtes te stijgen naarmate de Amerikaanse centrale bank dichter bij het einde van de huidige rentecyclus komt.

Steve Land, hoofdportefeuillemanager van Franklin Templeton’s Franklin Gold and Precious Metals Fund, is van mening dat een opflakkering van de vraag van de kant van de beleggers de sleutel kan worden die de goudprijs zal opjagen naar nieuwe recordhoogtes van meer dan $2.000 per ounce.

Land voegde eraan toe dat de vertragende economische groei de angst voor een recessie op de financiële markten zal blijven ondersteunen, wat op zijn beurt de investeringsvraag naar goud zou moeten ondersteunen.

“Ik ben erg in mijn nopjes met de huidige goudprijs, het plaatje ziet er zonder meer veelbelovend uit. Het gele metaal heeft uitzonderlijk goed gepresteerd en weerspiegelt veel van de economische onzekerheid in de wereld”, zei Land. “Het is hartverwarmend te zien hoe de goudprijs standhoudt boven $ 1.950.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *