De vraag van 1 miljoen voor het goud: kan de Fed de inflatie terugdringen richting 2%?

De goudmarkt bevindt zich weer in niemandsland nu de goudprijs heen en weer wordt geslingerd tussen stijgende obligatierendementen en aanhoudende economische onzekerheid.

Volgens sommige analisten zouden de inflatiegegevens van deze week een ‘make or break’-moment kunnen zijn voor het edelmetaal, aangezien het worstelt om richting te vinden.

De neutrale vooruitzichten voor goud komen doordat de goudprijs enerzijds een stevige steun de week lijkt te hebben gevonden voor de korte termijn, maar niet genoeg momentum kan genereren om een belangrijke weerstand opnieuw te testen.

De analisten merken op dat het edelmetaal nog steeds met wat tegenwind kampt, aangezien de economische gegevens geen definitief bewijs leveren dat de Federal Reserve haar agressieve vooringenomenheid kan laten varen.

Het werkloosheidsrapport van vrijdag gaf de markten op zijn best een gemengd beeld te zien, aangezien het totale werkgelegenheidscijfer niet aan de verwachtingen voldeed terwijl de looninflatie steeg. Uit het laatste niet-agrarische loonlijstrapport bleek dat er in juli 187.000 banen werden gecreëerd, vergeleken met de verwachting van economen voor een banengroei van 200.000. Tegelijkertijd stegen de lonen vorige maand met 0,4%.

Sommige analisten denken dat goud zijn glans kan terugkrijgen wanneer de consumentenprijsindex voor juli, die deze week wordt gepubliceerd, lager dan verwacht uitkomt.

Sommige analisten zijn er echter niet van overtuigd dat de inflatie klaar is om verder te dalen. Christopher Vecchio, hoofd futures en forex bij Tastylive.com, zei dat hij er niet van overtuigd is dat de inflatie de doelstelling van 2% van de Fed zal halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *