Libanon bengelt aan de rand van de afgrond en crisis in dat land kan zich verspreiden naar de omringende landen

De waarnemend premier van Libanon, Najib Mikati, waarschuwde donderdag vorige week dat de totale economische ineenstorting van het land op handen is als de Centrale Bank en haar nieuw aangestelde gouverneur er niet in slagen het hervormingsbeleid door te voeren waartoe het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft opgeroepen.

“Libanon zal geen medicijnen meer kunnen kopen of salarissen in vreemde valuta kunnen betalen als het monetaire en economische plan van de waarnemend gouverneur van de Banque du Liban, Wassim Mansouri, niet wordt goedgekeurd”, zei de waarnemend premier.

“Het plan van Mansouri komt overeen met de plannen van de regering, en ons doel is om deze plannen goed te keuren en geen tijd te verspillen omdat het doel is en blijft om het land te redden van de ondergang”, zei hij.

Verwijzend naar recentelijk overleg tussen Mikati en de interim-bankgouverneur, zei de eerste dat de centrale bank op dezelfde golflengte zit  is met de regering”.

Libanese media meldden donderdag echter dat de Centrale Bank overweegt de financiering van de staat vanaf deze week volledig stop te zetten.

Libanon bengelt aan de rand van de afgrond en crisis in dat land kan zich verspreiden naar de omringende landen. Wat een domino-effect kan veroorzaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *