Amerikaanse grote steden wordt geteisterd door een nooit geziene golf van criminaliteit, Oakland trekt aan de alarmbel

De Amerikaanse grote steden wordt geteisterd door een nooit geziene golf van criminaliteit. In steden als San Francisco, Baltimore en Chicago, maar ook in vele anderen, dreigt de situatie volledig uit de hand te lopen. Dat is ook in het Californische Oakland het geval.

De Oakland NAACP smeekt om meer agenten vanwege de hoogtijdagen die criminelen beleven. Ze kunnen bij wijze van spreken gewoon hun goesting doen.

De Oakland-tak van de NAACP zegt dat dankzij het mislukte leiderschap van de stad en de beweging om de politie te ontmoedigen, de misdaad hoogtij viert en stilaan iedere inwoner in gevaar is. In een niet mis te verstane verklaring via een open brief gaf de NAACP kritiek op de stad – inclusief DA Pamela Price, omdat de openbare veiligheid uit de hand loopt, meldt Golden Gate Media.

“Inwoners van Oakland zijn onze ondraaglijke openbare veiligheidscrisis, die een overweldigende impact heeft op minderheidsgemeenschappen, beu. Moorden, schietpartijen, gewelddadige gewapende overvallen, woninginbraken, auto-inbraken en schietpartijen op de snelweg zijn een doordringend onderdeel geworden van het leven in Oakland. We roepen alle gekozen leiders op om zich te verenigen en de noodtoestand af te kondigen en massale middelen bijeen te brengen om onze crisis op het gebied van openbare veiligheid aan te pakken’, luidt de brief.

In maart 2021 merkte The Guardian op dat Oakland een gruwelijke piek in misdaad zag nadat de stad doorging met het afbouwen van het politiecorps.

Na de vermindering van de aanwezigheid van de politie in de straten, kende de stad een toename van 314% in moorden ten opzichte van dezelfde maart in 2020 en een toename van 113% in aanvallen met vuurwapens. Sindsdien is de situatie alleen maar verergerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *