A.P. Moller-Maersk ziet donkere wolken aan de economische horizon

A.P. Moller-Maersk A/S, ’s werelds grootste eigenaar van containerschepen en een van de beste graadmeters voor de wereldhandel, heeft nogmaals kwartalen gewaarschuwd voor een vertraging van de vraag naar containers op de belangrijkste scheepvaartroutes.

Het bedrijf heeft meer bepaald gewaarschuwd voor donkere wolken aan de horizon, in de vorm van een afnemende vraag in zowel de VS als Europa. Dit jaar kan zodoende een hobbelig parcours worden.

De Deense scheepvaart- en logistiekgroep vreest het dat de inkrimping van de wereldhandel langer en dieper zal zijn dan eerder werd gedacht:

De voorraadcorrectie die sinds het vierde kwartaal van 2022 is waargenomen, lijkt aan te houden en zal naar verwachting tot het einde van het jaar aanhouden. Op basis van de aanhoudende voorraadafbouw ziet A.P. Moller – Maersk nu een wereldwijde negatieve groei van het containervolume van -4% tot -1% vergeleken met -2,5% tot +0,5% voorheen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *