Amerikaanse renteverlagingen kunnen de goudprijs definitief opstuwen boven $ 2.000.

De goudprijs zou de rest van de zomer kunnen blijven schommelen rond de $1.950 per ounce, aangezien de veerkrachtige economische groei de groeiende verwachtingen ondersteunt dat de Federal Reserve haar agressieve monetaire politiek minstns tot het einde van het jaar zal voortzetten, volgens de laatste vooruitzichten van Commerzbank.

Hoewel verwacht wordt dat de goudprijs in de komende maanden richtingloos zal blijven, blijft de Duitse bank optimistisch dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar en in 2024 nog steeds omhoog kan gaan. Zaak is om de kaap van $ 2.000 per troy ounce te ronden.

In haar zijn goudrapport zei Thu Lan Nguyen, hoofd grondstoffenonderzoek bij de Duitse bank, dat hoewel de recessieverwachtingen zijn doorgeschoven naar het eerste kwartaal van 2024, het een onmiskenbaar gegeven is dat de groei zal vertragen.

“Hoewel onze economen erkennen dat de kans op een recessie in de VS dit jaar aanzienlijk is afgenomen, gezien de omvang en het tempo van de renteverhogingen van de Fed – die 525 basispunten bedragen sinds maart vorig jaar – denken ze dat een recessie bijna onvermijdelijk is.

Gezien de forse econmische groei verwacht Commerzbank echter niet meer dat die recessie dit jaar zal komen, maar pas in de eerste helft van volgend jaar”, schrijft Nguyen. ” In het najaar zou het duidelijk moeten zijn dat de Amerikaanse Federal Reserve haar belangrijkste rentetarief niet verder zal verhogen, wat de weg zou moeten effenen voor meer speculatie over renteverlagingen in het komende jaar.” Die renteverlagingen kunnen de goudprijs definitief opstuwen $ 2.000 per troy ounce.

Volgens de CME FedWatch Tool zien de markten een kans van 86,5% dat de Federal Reserve de rentetarieven ongewijzigd zal houden binnen een bereik tussen 5,25% en 5,50%. Markten voorspellen ook een kans van bijna 62% dat de rentetarieven tot het einde van het jaar ongewijzigd blijven.

Thu Lan Nguyen, hoofd grondstoffenonderzoek bij Commerzbank, ziet de goudprijs aan het einde van het jaar rond de $2.000 per ounce verhandeld worden, met een gemiddelde prijs van rond de $2.050 in het eerste kwartaal van 2024.

“Onze experts verwachten dat de Fed rond het midden van het jaar begint met het verlagen van de rentetarieven. In deze omgeving zou de goudprijs erin moeten slagen om zijn recordhoogte van 2.075 dollar per troy ounce te overwinnen”, aldus Nguyen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *