Logo The House

Zitten in de Bretoense ondergrond nog grote goudvoorraden te wachten op ontginning? (wist Julius Caesar waar hij de mosterd haalde?)

Keith Barron, president en CEO van Aurania Resources, gelooft dat er het Frankrijk uit de Romeinse tijd – toen bekend als Gallië – een belangrijke bron van goud was dat Julius Caesar gebruikte om zijn legers en de uiteindelijke aanval op Rome te financieren die ertoe leidde dat hij politiek incontournable werd.

Aurania heeft onlangs een exploratievergunning aangevraagd op het schiereiland Bretagne in het noordwesten van Frankrijk, met de bedoeling om daar nog ontginbare goudaders te zoeken. Het concessiegebied is van oudsher de locatie geweest van belangrijke hoogwaardige goudvondsten.

Een groot goudmonster uit dezelfde omgeving werd tentoongesteld in het Natural History Museum in Parijs. Met één kilogram goud wordt het beschouwd als het goudmonster van de hoogste kwaliteit in Frankrijk.

Aan de overkant van de oceaan bij Aurania’s Lost Cities-project in Ecuador, zei Barron dat het bedrijf na zes jaar en $ 80 miljoen aan exploratie klaar is om met een partner samen te werken.

“We moeten een partner inschakelen die duidelijk voldoende financiële middelen heeft, maar ook de expertise om de goudvoorraden te vinden en ze vervolgens in productie te brengen. Vervolgens zal moeten blijken of de ontginning al dan niet rendabel is”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *