Augustus is doorgaans een goede maand voor het goud (zal het dit jaar ook zo zijn?)

Augustus was de afgelopen twee decennia bijna altijd een goede maand voor de goudprijs, prestaties die werden gestimuleerd door seizoensgebonden zwakke obligatierendementen, door het consumentensentiment, door anticipatie op seizoensgebonden volatiliteit van de aandelenkoersen in september en door de goudaankopen van landen als India en China

Dit jaar verwachten we niet dat deze factoren zo ondersteunend zullen zijn als in het verleden het geval was, dit tegen de achtergrond van hogere rentevoeten, stijgende aandelenkoersen en een eerder zwakke vraag in India en China

Dit doet echter niets af aan onze mening dat de economische zorgen de komende maanden zullen blijven toenemen en dat de volatiliteit bij de meeste activa zal toenemen – factoren die de interesse van de beleggers in goud zouden moeten aanwakkeren.

De uitstroom uit wereldwijde goud-ETF’s hield aan in juli, maar daalde in vergelijking met juni. Europa leidde de wereldwijde uitstroom, op de voet gevolgd door Noord-Amerika.Ondanks de netto uitstroom op jaarbasis, houdt de goudprijs relatief gezien goed stand. Wat de belofte van een hogere goudprijs op wat langere termijn inhoudt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *