Oekraïne lijdt duizelingwekkende verliezen en rekruten staan niet tetrappelen om naar het front te gaan

Het is al lang duidelijk dat de strijdkrachten van Oekraïne aanzienlijke rekruteringsproblemen hebben te midden van een over het algemeen laag moreel, aangezien het zo lang aangekondigde tegenoffensief deze zomer tot stilstand is gekomen en lijkt te gaan mislukken.

Er is ook een grimmige opkomende consensus dat Oekraïne duizelingwekkende verliezen lijdt. Zelfs vlak voordat het tegenoffensief begon, schreeuwden de krantenkoppen van The Washington Post en andere kranten dat Oekraïne een tekort aan bekwame troepen en munitie heeft. Inmiddels nemen de verliezen en het pessimisme toe.

Hieraan gerelateerd zijn alle recente video’s van jonge Oekraïense mannen die in het hele land worden opgeroepen en die op grote schaal worden verspreid. Ze geven blijk van weinig slagvaardigheid. Degenen die bang zijn om naar het front te worden gestuurd, doen hun uiterste best om aan de dienstplicht te ontkomen. In sommige gevallen gebruiken ze zelfs illegale tactieken om aan het front te ontsnappen

Vorige week heeft zelfs een van Kiev’s meest fervente aanhangers en NAVO-ondersteuners – Polen – gezegd dat het tegenoffensief waarschijnlijk zal mislukken. De Poolse president Andrzej Duda zei in een nieuw interview met de Washington Post: “Heeft Oekraïne genoeg wapens om de balans van de oorlog te veranderen en de overhand te krijgen?” En hij beantwoordde zijn vraag met een voor de hand liggend antwoord: “Waarschijnlijk niet.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *