Goud en zilver weer goedkoper nu kansen op volgende rentestijging in de VS weer toenemen

De goud- en zilverprijs zijn dinsdag opnieuw gedaald, waarbij beide edelmetalen hun laagste punt in vijf maanden bereikten. Een veel beter dan verwacht Amerikaans economisch rapport hielp de edelmetaalmarkten onder druk te zetten door de Amerikaanse dollarindex te laten stijgen en de rente op Amerikaanse staatsobligaties te verhogen. Goud in december daalde met $ 5,40 naar $ 1.938,60 en zilver in september daalde met $ 0,06 naar $ 22,65. Vanmorgen werd er gehandeld aan $ 1.937,90.

Het rapport over de detailhandelsverkopen voor juli gaf een verrassende uitslag te zien. Die verkopen stegen met 0,7% ten opzichte van juni, wat een grote verrassing was en ruim boven de marktverwachtingen lag voor een stijging van 0,4% vanaf juni en vergeleken met een stijging van 0,2% in het rapport van juni.

Dit rapport komt de Amerikaanse monetaire beleidshaviken goed uit, het zou er op kunnen wijzen dat rentevoeten in de VS hun piek nog niet hebben bereikt. Het is tevens de laatste belangrijke Amerikaanse indicator die wordt bekendgemaakt vóór het jaarlijkse Federal Reserve-symposium van volgende week in Jackson Hole, Wyoming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *