NGC speciale labels en aanduidingen voor de 2023 American Liberty High Relief Gold Coin en Silver Medal

De 2023 American Liberty High Relief Gold Coin en Silver Medal werden op 10 augustus op de markt gebracht en NGC bood speciale labels en aanduidingen aan. Speciale indieningsinstructies moeten worden gevolgd.

Op 10 augustus 2023 gaf de US Mint de 2023-W American Liberty $100 High Relief Gold Coin en de 2023-P American Liberty Silver Medal uit, die de vrijheid van de VS herdenken. Geslagen bij de West Point Mint, heeft de gouden munt een oplagelimiet van slechts 12.500, terwijl de zilveren medaille, die werd geslagen bij de Philadelphia Mint, een oplagelimiet heeft van slechts 75.000.

Als aanvulling op de munten en medailles biedt Numismatic Guaranty Company® (NGC®) een selectie van speciale certificeringslabels, waaronder het American Liberty Flag-label en de immer populaire NGC Early Releases en First Releases-labels. Munten die door NGC binnen de eerste 30 dagen na uitgave worden ontvangen, komen in aanmerking voor de aanduidingen en labels voor vroege uitgaves en eerste uitgaves van NGC.

Op de voorzijde van de gouden munt en de zilveren medaille staat een dennenboom afgebeeld, die de Amerikaanse vrijheid symboliseert door een moderne interpretatie van het concept. Als een inheemse soort van Californië, Nevada en Utah, wordt aangenomen dat de boom een van de oudste levende organismen op aarde is, met bristlecone-dennen die meer dan 5000 jaar oud zijn.

Bristlecone-dennen staan er ook om bekend dat ze groeien in gebieden waar andere planten niet kunnen overleven en zijn vaak de soorten die het land als eerste herbevolken na catastrofale veranderingen. Op de munten en medailles staan de eeuwenoude bomen als een gedurfde weergave van het doorzettingsvermogen van de Amerikaanse vrijheid.

Op de achterkant staat een volledig profiel van een jonge Amerikaanse zeearend die op een rotsachtige formatie staat vlak voordat hij opstijgt. De munt van één ounce bevat .999 fijn 24-karaats goud, heeft een rietrand en een ‘W’-muntteken. De one-ounce medaille bevat .999 fijn zilver en draagt het ‘P’ muntteken dat Philadelphia vertegenwoordigt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *