Goud houdt ondanks alles veel beloftes voor de toekomst in

De fundamenten, de positionering, het sentiment en de technische analyse wijzen allemaal op een verdere vertraging in de grote opwaartse beweging van het goud, aldus Chris Yates van Acheron Insights.

“Op basis van de fundamentele factoren op de korte tot middellange termijn die de goudprijs beïnvloeden – en dan vooral de reële rente en de dollar – zijn de vooruitzichten voor goud nog steeds enigszins gemengd, na een geweldig jaar voor de sector”, schreef Yates.

“Hoewel het steeds waarschijnlijker lijkt dat de reële rendementen hun piek voor deze cyclus naderen, en hoewel het niet waarschijnlijk is dat ze in de nabije toekomst weer zullen dalen (dat is meer dan waarschijnlijk een verhaal voor 2024), heeft de tegenwind van de reële rendementen die de goudprijs de afgelopen de afgelopen twee jaar afremden, waarschijnlijk zijn hoogtepunt bereikt.”

Yates zei dat het feit dat goud niettemin goed standhoudt ondanks de grootste piek in de reële rente in decennia zijn bullish lange termijn scenario opnieuw bevestigt. Hij zei dat een renteverlaging vóór 2024 zeer onwaarschijnlijk is, maar wees op de historisch positieve prestatie van goud zodra de renteverlagingen beginnen. Wat veel beloftes voor de toekomst inhoudt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *