Hugh Hendry, oprichter van Eclectica Macro, houdt 5% van zijn portefeuille in goud aan

Volgens Hugh Hendry, oprichter van Eclectica Macro, is het essentieel om in deze onzekere macro-omgeving blootstelling aan reële activa te hebben.

Bij de echte activa is Hendry’s beste keus goud. “Ik zou 5% van mijn portefeuille in goud aanhouden”, vertelde Hendry in een interview met Kitco News. “Waarom goud? Omdat goud de afgelopen jaren tegen de kaap van $2.000 bleef botsen. Het voelt alsof er een prijsbarrière is, en veel mensen willen goud bezitten, maar er zijn niet genoeg economische stimuleringsmaatregelen of gegevens om een consistent hogere goudprijs in de noteringstabellen te zien. Maar die hogere goudprijs zal er vroeg of laat hoe dan toch komen.”

In de komende maanden en jaren zal goud zonder enige twijfel boven deze weerstand van $ 2.000 per ounce uitbreken, en dat is het moment waarop Hendry zijn 5%-positie zal gaan vergroten.

“Als het goud door $ 2.000 breekt, valt deze belangrijke weerstand weg. Als de barrière is gesloopt, ben ik zonder meer koper van goud.”

Henry vroeg zich ook af of meer investeerders zullen kiezen voor Bitcoin en goud als afdekkingen tegen de aanwezige risico’s zoals groeiende geopolitieke spanningen en nieuwe spanningen rond de mogelijke komst van digitale valuta’s uitgegeven door de centrale banken (CBDC’s).de

Wat betreft de steeds snellere de-dollariseringstrend, naar aanleiding van de BRICS-top deze week in Zuid-Afrika van start ging, bekritiseerde Hendry degenen die blindelings in het verhaal geloofden.

Hendry gelooft dat de-dollarisering ‘losstaat van de economische logica en rede. Hij gelooft er met andere woorden niet in. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *