De Amerikaanse middenklasse stort in en het is slechts een kwestie van tijd alvorens we hier hetzelfde zullen beleven

De instorting van de Amerikaanse middenklasse is een feit: dankzij het roekeloze beleid van de Amerikaanse politici zitten de ‘gemiddelde’ Amerikanen in grote problemen. Joe Six Pack heeft dus alle redenen om aan de klaagmuur te staan.

De middenklasse in de VS is al tientallen jaren gestaag aan het krimpen, maar de afgelopen jaren hebben de politici dat proces enorm versneld. In 2020, 2021 en 2022 hebben ze het systeem overspoeld met nieuw geld, maar bijna al dat nieuwe geld verdween in de zakken van de rijken. De kloof tussen de rijken en de rest van de bevolking is nu groter dan ooit, en dat is geen goede zaak voor de samenleving.

Zelfs wie nog steeds evenveel geld verdient als een paar jaar geleden, heeft financieel veel terrein verloren, omdat de kosten van levensonderhoud snel de Amerikaanse levensstandaard aantasten. Het gezinsinkomen in de Verenigde Staten is sinds april 2020 met 9,1 procent gedaald, na correctie voor inflatie en belastingen. Met andere woorden, de middenklasse is een stuk kleiner dan in april 2020, en wordt met de dag kleiner.

Volgens Mark Zandi, hoofdeconoom van Moody’s, geven Amerikanen nu gemiddeld 709 dollar per maand meer uit aan alledaagse goederen en diensten dan twee jaar geleden”…

Moody’s hoofdeconoom Mark Zandi legde zijn verklaring afgelopen vrijdag op X, voorheen bekend als Twitter, als onderdeel van zijn analyse van het consumentenprijsindexrapport van juli.

De Amerikaanse middenklasse stort in en het is slechts een kwestie van tijd alvorens we hier hetzelfde zullen beleven. De levenskosten zijn aan deze kant van de grote plas eveneens fors gestegen, met als gevolg dat de middenklasse steeds kleiner wordt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *