Goudprijs houdt relatief gezien goed stand gezien de recent opnieuw gestegen rente

Ondanks de recente verkoopdruk merkten verschillende analisten op dat de goudmarkt opmerkelijk goed stand houdt, gegeven het feit dat de obligatierente is gestegen naar een nieuw hoogtepunt in 15 jaar.

Van de ene op de andere dag steeg het rendement op Amerikaanse 10-jarige obligaties naar 4,36%, het hoogste niveau sinds eind 2007. Analisten merken op dat de stijging van de obligatierente negatief is voor goud, omdat het de opportuniteitskosten van het edelmetaal als niet-rendabel actief verhoogt.

Ondanks de gestegen obligatierente is de goudprijs erin geslaagd kritische steun vast te houden.

Sommige analisten hebben gezegd dat goud zou kunnen profiteren wanneer de stijgende obligatierentes wijzen op een vertrouwenscrisis in de evolutie van het Amerikaanse schuldenprobleem. Veel analisten hebben echter opgemerkt dat de zwakte van de Amerikaanse obligaties een ordelijke en natuurlijke reactie lijkt, aangezien de Federal Reserve naar verwachting haar agressieve renteverhogingen zal voortzetten.

Nicky Shiels, metaalstrateeg bij MKS PAMP, merkte op dat de correlatiebreuk tussen goud en obligaties het gevolg zou kunnen zijn van de lage marktvolatiliteit naarmate de belangstelling voor fysiek goud en zilver toeneemt.

“De fysieke interesse in goud is aanzienlijk toegenomen, in een tijd dat snel geld nogal schaars is,” zei ze. “Liquiditeit, of het gebrek daaraan, versterkt de traditionele zomervolatiliteit meer dan in het verleden. Het is hoe dan ook moeilijk om op overtuigende wijze korte termijn reacties in te schatten in een maand waarin de volumes te laag zijn om enig betrouwbaar signaal te geven en de volumes in de meeste activaklassen laag zijn”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *