“Vrijwel alles wat NBC, The NYTimes en de andere media hebben verteld over de oorlog in Oekraïne is een leugen”, dixit een voormalig Trump regeringsfunctionaris

Tucker Carlson publiceerde maandag een interview met voormalig Trump regeringsfunctionaris kolonel Douglas Macgregor (gepensioneerd), die uitlegde waarom de oorlog in Oekraïne de Verenigde Staten op de rand heeft gezet van een ‘catastrofale oorlog die het land gemakkelijk zou kunnen vernietigen’.

Carlson begint met een gewaagde verklaring: “Vrijwel alles wat NBC en The NYTimes ons hebben verteld over de oorlog in Oekraïne is een gore leugen.”

“‘Het Russische leger is incompetent’ – beweren ze. Oekraïne is een democratie! Vladimir Poetin is Hitler en hij probeert de wereld over te nemen! Gelukkig winnen de Oekraïners.”

“Elke van deze beweringen is vals en dan vooral de laatste”, zei Carlson, eraan toevoegend dat het Oekraïense leger helemaal niet wint. Sterker nog, het verliest zwaar. Oekraïne wordt vernietigd. De bevolking wordt afgeslacht.”

‘De meeste Amerikanen weten niets over Oekraïne,’ vervolgde Macgregor.”

Hij merkt op dat president Biden ‘combat pay’ heeft ingeschakeld, wat impliceert dat er Amerikaanse troepen ter plaatse zijn in Oekraïne.

“Het zou een vergissing zijn om te denken dat de Russische strijdkrachten niet weten waar ze zijn en wat ze doen”, legt de gepensioneerde kolonel uit, erop wijzend dat de Russen een bericht rondsturen met info over de recente precisieraketaanvallen nabij de grenzen van Polen en Moldavië:

“Als je denkt dat je je voor ons kunt verstoppen, als je hier binnenkomt, als je deze grenzen overschrijdt, zullen we je vernietigen”, zo luidt de boodschap van de Russen.

We moeten deze realiteit onder ogen zien, omdat we deze vijand niet kunnen verslaan”, merkte hij op, reagerend op het feit dat mensen hem vanwege zijn opmerkingen ‘onpatriottisch’ noemden.

Hij vatte de situatie in Oekraïne nogal beknopt samen:

“Als we druk uitoefenen op deze oorlog met Rusland in Centraal-Oost-Europa, zal deze strijd ons hier in de Verenigde Staten bereiken.”

Volgens Macgregor is “het slimste wat we kunnen doen deze oorlog nu beëindigen”, en voegt hij eraan toe: “De Russen zullen nooit NAVO-troepen op Oekraïens grondgebied tolereren.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *