Aanhoudende onzekerheid op de financiële markten moet de goudprijs kunnen ondersteunen

Ondanks de tegenvallende interesse van investeerders, zei de WGC dat de goudprijs de maand juli wist af te sluiten met een winst van 3,1%

De analisten voegden eraan toe dat de aanhoudende onzekerheid op de financiële markten de goudprijs zou moeten blijven ondersteunen, zelfs als de prijsactie in augustus eerder richtingloos blijft. Historisch gezien is augustus echter een van de sterkste maanden voor goud. De WGC-analisten denken echter dat dit jaar anders zou kunnen zijn.

“Augustus is dit jaar misschien niet zo goudvriendelijk als in het verleden vaak het geval was, maar er zijn goede redenen waarom de interesse voor goud later in het jaar opnieuw zal toenemen”, zo luidt de overtuiging.

“Zoals besproken in onze halfjaarlijkse vooruitzichten, lijkt een opwaartse trend voor goud in de huidige omgeving waarschijnlijker dan een neerwaartse trend. Terwijl bijvoorbeeld aandelen tot nu toe veel tegenwind hebben doorstaan met wat opkomende fundamentele steun, lijken het sentiment en de waarderingen nog steeds hoog. Economische risico’s zijn ook nog steeds aanwezig, dit een sentimentverschuiving in de afgelopen weken. Dat zou de goudprijs vroeg of laat een stevig duwtje in de rug kunnen geven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *