Flash-mob theft is de nieuwste plaag in de VS (het fenomeen zou zich ook naar Europa kunnen verplaatsen)

Om ongeveer 16.00 uur op 12 augustus zwermden meer dan 30 verdachte figuren met hoodies en skimaskers, sommige met messen gewapend, het warenhuis Nordstrom in de Westfield Topanga Mall in Canoga Park in Los Angeles binnen en stalen voor ongeveer $ 300.000 aan koopwaar voordat ze de winkel uit renden en in verschillende voertuigen stapten, aldus de politie.

Het incident is vergelijkbaar met een andere flitsmeute (de vrije vertaling van flash-mob theft) diefstal die op 8 augustus plaatsvond in een winkelcentrum in Glendale, ongeveer 45 minuten verderop.

“We werken samen met wetshandhavingspartners in de hele LA-regio om elkaar bij te staan, want dit is een plaag die zeer verontrustend mag worden genoemd”, zei de woordvoerder van de politie van Los Angeles Sgt. Bruce Borihanh aan The Epoch Tim

es. “Misschien zijn het dezelfde daders maar misschien ook niet.”

Een virale video van de Nordstrom inbraak toont leden van de groep die door de winkel rennen om kleding, handtassen en andere (dure) items te grijpen. Onderzoekers keken naar bewakingsvideo om te zien of ze kentekenplaten op de auto’s konden identificeren, zei Borihanh.

Het incident duurde volgens hem amper ongeveer twee minuten.

“Ze richtten zich op handtassen en luxe spullen waarvan ze weten dat ze vlot verkocht kunnen worden”, zei hij.

De verdachten stalen kleding en andere koopwaar voordat ze te voet en in talloze auto’s vluchtten. Het geschatte verlies bedroeg ongeveer $ 300.000, volgens de politie van Glendale.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *