India koopt op grote schaal Russische olie en dat aan prijzen die boven de prijslimiet van $ 60 liggen die is ingesteld door de G7

De Indiase invoer van ruwe olie uit Rusland in juni was de goedkoopste sinds de Russische invasie van Oekraïne, waarna werelds op twee na grootste olie-importeur na China een belangrijke Russische olieklant werd.

De gemiddelde kostprijs van een vat Russische ruwe olie dat in juni in de havens van India belandde, bedroeg $ 68,17, volgens gegevens van het Indiase ministerie van Handel en Industrie, geciteerd door Bloomberg.

De prijs overschrijdt de prijslimiet van $ 60 die is ingesteld door de G7, terwijl de prijs bovendien exclusief verzendkosten is.

De meeste aankopen van Russische ruwe olie door India worden gedaan op leveringsbasis, inclusief vracht, verzekering en andere kosten.

Ter vergelijking: India betaalde in mei gemiddeld 70,17 dollar per vat Russische ruwe olie en in juni 2022 100,48 dollar per vat, volgens de gegevens.

De internationale prijzen voor ruwe olie waren in juni lager dan in juli en begin augustus vanwege zorgen over de wereldeconomie en het ongelijke Chinese herstel na het einde van de Covid-beperkingen.

Maar de afgelopen weken zijn die prijzen opnieuw gestegen doordat de hoop is gegroeid op een zachte landing van de Amerikaanse economie. Analisten en handelaren verwachten dat de aanbodbeperkingen door de OPEC+ en de eenzijdige productie- en exportbeperkingen van respectievelijk Saoedi-Arabië en Rusland de markt voor de rest van het jaar zullen krapper maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *