Centrale banken blijven onvermoeid goud kopen, Singapore moet alleen China laten voorgaan

De centrale banken wereldwijd hebben misschien het tempo van hun goudaankopen vertraagd, maar ze zijn niet gestopt en ze blijven waarde zien in het toevoegen van het edelmetaal aan hun buitenlandse reserves.

De Monetaire Autoriteit van Singapore was dit jaar een belangrijke goudkoper en die trend zette zich in juli voort. Volgens bijgewerkte reservegegevens zei de centrale bank van Singapore vorige maand 2 ton goud te hebben gekocht.

Tot nu toe heeft de Singaporese Monetaire Autoriteit dit jaar 73,6 ton goud gekocht. Volgens de World Gold Council is Singapore dit jaar de tweede meest actieve goudkoper, na alleen China.

Kristen Gopaul, marktanalist bij de WGC, merkte op dat de goudposities in Singapore sinds eind december vorig jaar met 48% zijn gestegen.

In een overzicht van andere acties van de centrale bank zei Gopaul dat uit gegevens van het IMF blijkt dat Libië in juni 30 ton goud heeft gekocht.

“De totale officiële goudreserves van dat land bedragen nu 147 ton, 26% hoger dan eind 2022 en het hoogste niveau ooit gemeten (tot eind 1956)”, zei hij in een post op sociale media.

Dinsdag maakte Gopaul bekend dat Qatar zijn officiële goudreserves vorige maand met 3 ton heeft verhoogd.

“Dit verhoogt de netto-aankopen sinds het begin van het jaar tot bijna 5 ton, waardoor de totale goudreserves op 97 ton komen”, zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *