De Chinese vastgoedsector wankelt opnieuw: crisis Country Garden doet die van China Evergrande Group verbleken

De Chinese vastgoedmarkt ervaart opnieuw een potentiële zwarte zwaan gebeurtenis nu Country Garden, ooit China’s grootste vastgoedontwikkelaar qua omzet, in een crisis belandt die de impact van de China Evergrande Group dreigt te overtreffen.

Het in Foshan gevestigde Country Garden staat onder verscherpt toezicht omdat het toezicht houdt op vier keer zoveel vastgoedprojecten als Evergrande.

De inzinking van de huizenmarkt in China verscherpt de bredere zorgen over de Chinese economie, met tekenen van overloopeffecten, variërend van gemiste betalingen door grote schaduwbanken tot een uitverkoop van obligaties onder vastgoedontwikkelaars in Hongkong.

Maar van de problemen in China liggen de financiële markten niet echt wakker. Hoewel de Amerikaanse beurs wat onrust kende, zijn Wall Street en veel andere beurzen dit jaar goed op dreef. De S&P 500 is dit jaar ruim 18% gestegen en de Amerikaanse huizenmarkt blijft het goed doen ondanks de stijgende rentetarieven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *