Kan de goudprijs deze week weer hoger? (het pad naar hogere prijzen lijkt voorlopig nog altijd versperd

Goud klom vorige week hoger, waarbij de prijzen vrijdag met meer dan 1,25% stegen, nadat het niet-agrarische loonlijstrapport in de VS een stijging van het werkloosheidscijfer liet zien en de ISM Manufacturing Index een aanhoudende zwakte in de Amerikaanse industrie aangaf.

Uit de laatste Kitco News Weekly Gold Survey blijkt dat meer dan tweederde van de particuliere beleggers verwacht dat de goudprijs in de verkorte week die eindigt op 8 september zal stijgen. En na weken van voorzichtigheid en verdeelde meningen zijn de marktanalisten net zo optimistisch als Main Street op weg is naar het lange weekend van de Dag van de Arbeid.

Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, ziet de goudprijs op de korte termijn stijgen. ‘Het tij lijkt te keren voor goud’, zei hij. “Het economische nieuws in de VS en elders is gemengd, maar het overwicht duidt op een verzwakkende wereldeconomie. De markt houdt al rekening met het einde van de renteverhogingen in de VS, hoewel “langer strenger” nog steeds aan het verkrappen is.

Daniel Pavilonis, Senior Commodities Broker bij RJO Futures, ziet dat goud op korte termijn een moeilijk te doorbreken plafond bereikt.

“Ik denk dat goud feitelijk onder de historische piekkoersen zal blijven noteren en mogelijk verder in prijs zal blijven dalen,” zei Pavilonis. “De grondgedachte daarachter is dat sommige macro-economische gegevens nog steeds relatief sterk naar voren komen. Als je kijkt naar de kerndiensten, niet-huisvestingsdiensten, zijn er enkele arbeidsindicatoren die nog steeds behoorlijk sterk zijn, in termen van inflatie.” Wat nog meer rentestijgingen laat veronderstellen en dat is natuurlijk niet goed voor het goud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *