Amerikaanse warenhuizen worden op grote schaal geplunderd door shoplifters (en weten niet goed raad meer)

Walmart, Target, Kohl’s, Foot Locker, Dick’s Sporting Goods en Dollar Tree, om er maar een paar te noemen, hebben allemaal hun bezorgdheid geuit over uit de hand gelopen diefstallen in hun winkels over het hele grondgebied van de Verenigde Staten. De volgende in het rijtje is supermarktketen Giant Food, die waarschuwde voor “ongekende niveaus” van krimpende voorraden – van voorraad als gevolg van omstandigheden zoals winkeldiefstal – in een van zijn winkels in Washington, DC. Dat “ongekende niveaus” klinkt onheilspellend en dat is het in feite ook.

NBC Washington zei dat Giant Food, gevestigd op 1535 Alabama Ave SE, al heeft gewaarschuwd dat als de ongebreidelde winkeldiefstal voortduurt, de supermarkt zijn deuren zal moeten sluiten.

De Giant aan Alabama Avenue SE is de enige full-service supermarkt in de omgeving, en als hij sluit, zal er een soort voedselwoestijn ontstaan in Zuidoost-DC. In plaats van te sluiten lijkt het erop dat de supermarktketen een alternatieve oplossing heeft bedacht. Vraag is natuurlijk of die zal werken.

In een verklaring zei Giant dat het van plan is gezondheids- en schoonheidsproducten van nationale merken te verwijderen en waar mogelijk te vervangen door huismerkmerken. Het nieuwe beleid heeft tot doel het “ongekende niveau” van diefstal terug te dringen en de winkel veiliger te maken voor klanten en werknemers.

“Geen van de tactieken die we inzetten is de ultieme oplossing voor het probleem waarmee we worden geconfronteerd, maar we blijven investeren in inspanningen die de veiligheid voor onze medewerkers en klanten zullen verbeteren en diefstal zullen verminderen”, aldus een deel van de verklaring. –NBCWashington

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *