De inversie van de rentecurve kan leiden tot een mondiale financiële crisis 2.0 in 2024

De inversie van de rentecurve heeft een ‘ongelooflijke’ voorspellende kracht en maakt de beleggers duidelijk dat een mondiale financiële crisis 2.0 de wereldeconomie in 2024 zou kunnen treffen, zegt George Gammon, een investeerder, macro-economisch expert en gastheer van de Rebel Capitalist Show. .

Een inversie van de rentecurve vindt plaats wanneer langlopende obligaties een lager rendement hebben dan kortlopende obligaties. Het wordt gezien als een betrouwbare indicator dat een economie op een recessie afstevent.

“Als je teruggaat naar de jaren vijftig, zie je dat de inversie van de rentecurve een ongelooflijke nauwkeurigheid heeft wat betreft zijn voorspellende kracht”, vertelde Gammon aan Michelle Makori, hoofdredacteur. “We hebben nog nooit een recessie gehad zonder een inversie van de curve. Dus als je naar een andere economische indicator kijkt, is er geen enkele die zo nauwkeurig is als de inversie van de curve.”

Op het moment van schrijven leverde de Amerikaanse 10-jarige staatsobligatie een rendement van 4,2% op, en de Amerikaanse 2-jarige staatsobligatie 4,9%. Toch hebben bedrijven als Goldman Sachs hun verwachtingen voor een recessie in de VS verlaagd.

In zijn laatste economische update heeft Goldman de kans dat de VS in de komende twaalf maanden in een recessie belandt teruggebracht tot 15% – de derde upgrade van zijn economische vooruitzichten over een periode van vier maanden.

Volgens Gammon is deze omkering van de rentecurve echter het belangrijkste teken dat er een ‘zwarte zwaan’-gebeurtenis op komst is, omdat het wijst op wat de financiële insiders achter de schermen doen. “Deze financiële insiders die miljarden, zo niet biljoenen dollars controleren, beschikken over voorkennis, en het is geen illegale voorkennis, maar ze hebben toegang tot details die wij niet hebben”, merkte Gammon op.

Wanneer die financiële insiders, of zoals Gammon het omschreef – ‘het mondiaal inlichtingensyndicaat’, een signaal krijgen dat er iets zou kunnen ontsporen, kopen ze het lange uiteinde van de curve – de 10-jarige staatsobligaties en de 30-jarige staatsobligaties. .

“Dit creëert meer vraag. Daarom gaat de prijs omhoog en daalt de rente. Vervolgens combineer je dit met het verhogen van de rente door de Federal Reserve aan de voorkant van de curve. Dat is de reden waarom de curve omkeert”, legt Gammon uit. Is dit omdat China gaat ontploffen? Is dit omdat we een Derde Wereldoorlog gaan meemaken? Is dit omdat de commerciële vastgoedmarkt de balansen gaat opblazen van al deze regionale banken die dit zullen krijgen? Is er een systeemrisico met het euro-dollarsysteem? Dat weten we niet, maar ik kan je bijna verzekeren dat de grote beleggers dat wel doen. En als gevolg daarvan kopen ze zo lang in de curve.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *