Goudprijs kan makkelijk naar $ 2.600 als de dollar plooit (en dat lijkt slechts een kwestie van tijd te worden)

De Amerikaanse dollar blijft de goudmarkt domineren. Volgens een marktstrateeg zou het momentum in de dollar echter op kunnen raken, omdat het onwaarschijnlijk is dat de Federal Reserve haar agressieve monetaire beleid tot het einde van het jaar zal blijven handhaven.

In een recent interview zei Carley Garner, mede-oprichter van beursvennootschap DeCarley Trading, dat goud, omdat het kritische steunniveaus heeft, zich in een goede positie bevindt om nieuwe recordhoogten te bereiken wanneer het momentum van de Amerikaanse dollar begint. vervagen.

Garner zei dat ze verwacht dat de Amerikaanse dollarindex de weerstand op 105 punten niet zal kunnen doorbreken. Uiteindelijk verwacht ze dat de Amerikaanse dollar de steun opnieuw zal testen op 99 punten.

“Als we onder dat steunniveau breken, gaan we waarschijnlijk terug naar het niveau van midden van de jaren negentig en als dat het geval is, is dat een echte game changer voor goud”, zei ze. “Plotseling kijken we dan niet meer naar $2.000 als richtprijs voor het goud, maar naar nieuwe recordhoogtes.”

Garner zei dat een ineenstorting van de Amerikaanse dollar de goudprijs uiteindelijk naar $2.600 per ounce zou kunnen duwen.

Garner herhaalde dat een van de redenen waarom ze zoveel potentieel in goud ziet, is dat het de afgelopen maanden zo veerkrachtig is geweest. Terwijl de obligatierente in de VS in de buurt van het hoogste niveau in 15 jaar boven de 4% blijft, heeft goud een kritische steun behouden rond zijn 20-daags voortschrijdend gemiddelde.

Een piek in de langetermijnrente zou een nieuwe tegenwind voor goud wegnemen, zei ze.

“We zitten feitelijk op de grootste netto shortpositie in obligaties ooit en op een gegeven moment zal dat  niet zonder gevolgen blijven”, aldus Garner. ‘Deze shortposities zullen worden afgewikkeld en dat zal de rente doen dalen. Als de positionering zo extreem is, is het slechts een kwestie van tijd alvorens het tij keert. En daar kan het goud van profiteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *