Ondertoon voor het goud wordt wat beter, maar dan alleen op de lange termijn

Goud vertoonde vorige week een neerwaartse trend, waarbij de prijzen na Labor Day met ongeveer 1% daalden.

Uit de laatste Kitco News Weekly Gold Survey blijkt dat van veel optimisme op de markt voor edelmetalen geen sprake was. Minder dan de helft van de particuliere beleggers verwacht dat de goudprijs deze week zal stijgen, terwijl de meeste marktanalisten terugkeren naar hun bearish bias.

Sean Lusk, mededirecteur Commercial Hedging bij Walsh Trading, zei dat de prestaties van goud nog steeds allemaal te maken hebben met de Amerikaanse dollar en hij ziet de dollar niet snel verzwakken.

“Ook al heb je wat onrust gehad op de beurs van Wall Street, de dollar heeft hier echt de overhand genomen, met de DXY weer op 105”, zei hij. “Op de langere termijn ben ik optimistisch, maar op de korte termijn ziet het technische plaatje voor het goud er niet goed uit uit. De grafieken vertellen ons dat rally’s op de korte termijn worden verkocht, en ik vermoed dat dit ook de komende week het geval zal zijn. “

Aan de andere kant is Colin Cieszynski, hoofdmarktstrateeg bij SIA Wealth Management, blij met wat technische plaatje hem vertelt.

“Ik ben de komende weken optimistisch over het goud”, zei Cieszynski. “Technische indicatoren zoals de prijs die op het 20-daagse gemiddelde blijft en de opwaartse oscillatoren suggereren dat goud hier mogelijk een opleving tegemoet gaat.”

Deze week namen 13 Wall Street-analisten deel aan de Kitco News Gold Survey. Vier experts, oftewel 31%, verwachtten een hogere goudprijs, terwijl vijf analisten, oftewel 38%, een prijsdaling voorspelden. Nog eens vier analisten, oftewel 31%, verwachtten dat goud in de week die eindigt op 15 september zijwaarts zou handelen.

Ondertussen werden er 474 stemmen uitgebracht in online peilingen. Hiervan verwachtten 222 respondenten, oftewel 47%, dat de goudprijs volgende week zou stijgen. Nog eens 169, oftewel 36%, verwachtten dat het lager zou zijn, terwijl 83 kiezers, oftewel 17%, op de korte termijn neutraal zouden zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *