Amerikaanse sancties mislukken voor de zoveelste keer: Huawei onthult nieuwe smartphone met eigen geavanceerde chip

Huawei Technologies Co., dat al jarenlang te kampen heeft gehad met Amerikaanse sancties op het gebied van halfgeleiders, heeft een nieuwe smartphone met een geavanceerde 7-nanometerprocessor onthuld.

Omdat deze processor de prestaties van Apple’s iPhones uit 2018 evenaart, roept het vragen op over de effectiviteit van Amerikaanse sancties bij het beteugelen van China’s vooruitgang op het gebied van chiptechnologie.

Bloomberg kocht een Huawei Mate 60 Pro en onderzocht de inhoud van het toestel. De handset werd afgeleverd bij TechInsights voor een volledige demontage. De onderzoekers vonden een nieuwe Kirin 9000s-chip, vervaardigd in China door Semiconductor Manufacturing International Corp.

TechInsights zei dat SMIC bestaande apparatuur had gebruikt en het 7-nanometerproces van de tweede generatie, bekend als het N+2-knooppunt, had toegepast om de Kirin 9000s-chip voor de Mate 60 Pro te vervaardigen. Deze telefoon met de nieuwe chip is vergelijkbaar met de iPhones van Apple die in 2018 werden gelanceerd. Momenteel worden iPhone-chips gemaakt door de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, met behulp van een proces van 4 nanometer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *