Vraag naar water zal het aanbod met 40% tot 50% overtreffen in 2030

Waterschaarste wordt gezien als het belangrijkste en potentieel meest impactvolle onderdeel van de bredere klimaatcrisis, en onderzoekers zeggen dat grote Aziatische economieën zoals India en China het meest getroffen zullen worden door deze watertekorten.

Azië is een industrialisatieknooppunt dat de snelste verstedelijking doormaakt, en hiervoor zou een grote hoeveelheid water nodig zijn, vertelde Arunabha Ghosh, de CEO van de Council on Energy, Environment and Water, aan CNBC aan de zijlijn van de jaarlijkse Ecosperity Week in Singapore. afgelopen week dinsdag.

“Het zijn niet alleen de oude industrieën zoals de staalproductie, maar ook de nieuwere, zoals de productie van halfgeleiderchips en de transitie naar schone energie, die veel water zullen vergen”, aldus Ghosh. “Azië is de groeimotor van de wereld, en deze industrieën zijn nieuwe aanjagers van de economische groei.”

Verwacht wordt dat de mondiale vraag naar zoet water in 2030 het aanbod met 40% tot 50% zal overtreffen. Ghosh waarschuwde dat waterschaarste niet moet worden gezien als een sectoraal probleem, maar als een probleem dat ‘de hele economie overstijgt’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *