Logo The House

Goudprijs wacht rustig de rentebeslissing van de Fed af, strijd om de inflatie is nog niet gestreden

De goud- en zilverprijzen zijn maandag tijdens de Amerikaanse middaghandel iets gestegen. De handel is gematigd en dat zal waarschijnlijk zo blijven tot de woensdagmiddagafsluiting van de FOMC-vergadering van de Federal Reserve. Goud in december steeg voor het laatst $7,50 naar $1.954,10 en zilver in december steeg $0,034 naar $23,50.

De belangrijkste gebeurtenis voor de markt deze week zal de bijeenkomst van het Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve zijn, die dinsdagochtend begint en woensdagmiddag eindigt met een verklaring en persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell.

De meesten verwachten dat het FOMC het huidige Amerikaanse monetaire beleid zal blijven volgen door de rente stabiel te houden, maar nog steeds een agressieve toon zal laten klinken. De kop van Barron’s luidde gisteren luidt: “Stakingen, dot plots, energieprijzen. Hoe de inflatiestrijd van de Fed steeds heviger wordt.” De strijd om de inflatie is alleszins nog niet gestreden, er kunnen nog verrassende inflatiecijfers bekendgemaakt worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *