Uraniumprijs blijft de show stelen (en nog hogere prijzen liggen in de lijn van de verwachtingen)

Nadat de uraniumprijs in augustus met bijna 8% steeg tot boven de $ 60 per pond en de meeste mijnbouwaandelen winsten met dubbele cijfers te zien gaven, zien analisten van Sprott verschillende redenen waarom de vraag naar het metaal de komende jaren sterk zou moeten blijven.

“De indrukwekkende stijging van de uraniumprijs in augustus onderscheidde deze strategisch belangrijke commodity van veel andere grondstoffen, die te maken kregen met prijsdalingen als gevolg van de aantrekkende USD en de verzwakkende Chinese economie”, schreef Jacob White, ETF Product Manager bij Sprott Asset Management. “De tien jaar lopende contracten voor uranium met nutsbedrijven, in combinatie met verstoringen van het aanbod en de risico’s verbonden aan de markt, dragen bij aan het creëren van een robuuste vraagmarkt.”

White merkte de sterke prestaties op van zowel het metaal zelf als de mijnbouwaandelen in augustus. “Deze opwaartse trend in de uraniumaandelen onderstreept de versterkende fundamentals van de sector”, zei hij. “Het signaleert ook een groeiende realiteit dat de toekomst van de uraniumvoorziening zal afhangen van de heropleving van slapende mijnen en de start van nieuwe mijnbouwprojecten.”

Hij wees erop dat de fundamentele vooruitzichten van uranium het tot de minst gevoelige van alle industriële metalen maken voor de aanhoudende economische uitdagingen van China.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *