Société Générale verlaagt goudposities tot 5% (maar blijft fundamenteel optimistisch)

In haar kwartaalupdate heeft de in Frankrijk gevestigde bank Société Générale haar goudposities verlaagd als onderdeel van haar multi-asset portefeuillestrategie (MAPS). De bank heeft gedurende de eerste helft van 2023 een kernpositie van 6% in goud aangehouden. Op weg naar het vierde kwartaal is haar positie echter teruggebracht tot 5% van haar portefeuille.

De analisten zeiden dat ze nog steeds van goud houden, omdat de geopolitieke onzekerheid meer momentum toevoegt aan de lange termijn trend van diversificatie weg van de Amerikaanse dollar.

“We blijven goud waarderen in een portefeuille met meerdere activa, omdat het op lange termijn profiteert van de de-dollarisering van de reserves uit het ‘Global South’”, aldus de analisten in het rapport.

SocGen voegde er echter aan toe dat de groeiende verwachting dat de Federal Reserve de rente langer dan verwacht hoog zal houden, voor enige tegenwind voor het edelmetaal zal zorgen.

“Nu de nominale rente dicht bij het piekniveau ligt, zou goud enige verkoopdruk moeten blijven ervaren. Hoewel we structureel optimistisch zijn over goud, als gevolg van structurele aankopen bij centrale banken, geopolitiek en een hernieuwde trend in de richting van de-dollarisering, verminderen we de toewijzing naar goud met 1 procentpunt, alvorens terug te keren naar een volledige weging wanneer de Amerikaanse groei aanzienlijk vertraagt”, aldus de analisten.

De goudpositie van SocGen vertegenwoordigt nu de helft van zijn totale grondstoffenblootstelling. De bank zei dat ze in een breder grondstoffenmandje nog steeds de voorkeur geven aan olie boven koper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *