Schulden, schulden en nog eens schulden: de rode alarmlichtjes gaan flikkeren (de dollar nadert de gevarenzone)

De Amerikaanse schulden zijn voor het eerst gestegen tot boven de $ 33 biljoen en stijgen nu aan een tempo van $1 biljoen op 3 maanden

Toen we op 6 september naar de laatste dagelijkse schuldencijfers in de VS keken, voorspelden we dat de totale Amerikaanse schuld binnen twee weken het zeer bijzondere (althans voor vrijmetselaars) getal van 33 (uitgedrukt in biljoenen dollar) zou bereiken.

We zaten er twee dagen naast, waarbij het Amerikaanse ministerie van Financiën bereidwillig genoeg was om de nieuwste cijfers over de evolutie van de schulden eerder vroeg dan laat te vermelden.

Dinsdag heeft het ministerie van Financiën aangekondigd dat de totale Amerikaanse schuld voor het eerst de grens van $ 33 biljoen heeft overschreden en met een verbluffende stijging van $ 1 biljoen over de afgelopen drie maanden!

De historische uitbraak vond plaats slechts enkele weken voordat de rente op de totale federale Amerikaanse schulden de kaap van een biljoen dollar zal overschrijden, waarmee het bedrag dat de VS aan defensie uitgeeft – en kort daarna alle andere uitgavencategorieën zal overtreffen.

Volgens de laatste schuldprognose van de CBO zal de Amerikaanse schuld naar verwachting ten laatste in 2030 de kaap van $ 50 biljoen zal bereiken (waarschijnlijk veel eerder), en vervolgens exponentieel zal stijgen totdat de Amerikaanse munt uiteindelijk instort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *