Vat ruwe olie wordt steeds duurder en dat is geen goed nieuws voor de inflatie

Olieprijs steeg deze week naar $ 95 per vat, terwijl de Chinese voorraden ruwe olie een record van 1,14 miljard vaten bereiken

Na een meerjarig dieptepunt eind juni te hebben bereikt, nadat Biden meer dan 270 miljoen vaten uit de SPR had gepompt tot een bijna recordlaagte in de voorraadtanks in de hoop de benzineprijs omlaag te duwen, is de olieprijs de afgelopen maanden maar blijven stijgen.  

De olieprijs is sindsdien met meer dan $ 20 gestegen, of 32% vanaf het dieptepunt van $71,57 op 28 juni, de snelste stijging sinds begin 2022, een rally die werd aangewakkerd door het besluit van Saoedi-Arabië om vrijwillig nog eens 1 miljoen vaten per dag minder te produceren bovenop de door de OPEC+ groep voordien al overeengekomen productieverlagingen. Zodoende werd vrijwillig een productietekort van meer dan 3 miljoen vaten per dag.

De olieprijs zal waarschijnlijk tot flink boven $ 100 blijven stijgen, zoals Mike Wirth, CEO van Chevron, eerder deze week op BBG TV zei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *