De centrale bank van Rusland heeft de goudreserves opnieuw verhoogd

De meest recente gegevens uit het International Financial Statistics (IFS) -rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toonden aan dat de centrale bank van Rusland haar goudreserves in augustus heeft verhoogd en dat deze nu zijn teruggekeerd naar het niveau van begin 2023.

“IFS-gegevens van het IMF tonen aan de goudreserves bij de Centrale Bank van Rusland in augustus met 3 ton zijn gestegen”, schreef Krishan Gopaul, senior analist bij de World Gold Council in een tweet. “Dit betekent dat de goudreserves terug zijn op het niveau van het begin van het jaar in de buurt van 2.333 ton.”

Terwijl Rusland van plan is zijn goudreserves te vergroten om de westerse economische sancties in verband met de invasie van Oekraïne in februari 2022 te helpen verzachten en om een potentiële door goud gesteunde BRICS-valuta te ondersteunen, is het land gedwongen zijn goudreserves te gebruiken om internationale transacties af te wikkelen en begrotingstekorten te dekken.

In mei verkocht de Russische centrale bank vier ton goud en 2,59 miljard yuan (USD $ 365 miljoen) van de rekeningen van het National Wealth Fund (NWF) om extra geld op te halen om hun begrotingstekort te financieren.

“In mei 2023 werd 3,86 ton goud werd verkocht tegen 48,967 miljard roebel,” zei het ministerie van Financiën. “Dat geld werd bijgeschreven op de geïntegreerde federale begrotingsrekening om het tekort te financieren.”

Rusland rapporteerde een tekort van 3,4 biljoen roebel (USD $ 42 miljard) op de begroting in de eerste vier maanden van het jaar, grotendeels gedreven door lagere energie-inkomsten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *