De grote schuldencrisis komt met rasse schreden op ons af (en valt niet meer te stoppen)

Zoals S&P Global onlangs opmerkte, heeft de mondiale schuldenlast voor het eerst in de geschiedenis de grens van $ 300 biljoen bereikt. Alsof dat nog niet genoeg is, vertegenwoordigt dit schuldenbedrag maar liefst 349% van het mondiale bbp. Als je deze schuld over de wereldbevolking zou spreiden, zou elke man, vrouw en kind ruim $ 36.000 schuldig zijn.

Simpel gezegd: dit is een enorme schuldenbom. En de inflatie heeft de lont aan het kruidvat gestoken.

Toen de inflatie in 2021 het financiële systeem binnendrong, was het slechts een kwestie van tijd voordat de obligatierente begon te stijgen.

Hogere obligatierentes betekenen hogere schuldenbetalingen. En grotere schuldenbetalingen betekenen dat het moeilijker wordt om de schulden af te betalen. Met een rendement van 0,25% kunt u voor slechts € 2.500 aan schulden ter waarde van € 1.000.000,- aflossen. Maar bij een rendement van 5% kost diezelfde $1.000.000 aan schulden nu $50.000 om af te lossen.

Opnieuw heeft de inflatie in 2021 dus de lont van onze mondiale schuldenbom aangestoken. En zo te zien is de lont bijna volledig doorgebrand!

Het is waarschijnlijk nog slechts een kwestie van tijd alvorens de grote schuldencrisis zal beginnen. Beleggers met goud en zilver achter de hand mogen zich een stuk veiliger voelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *