Goudprijs houdt nog steeds goed stand tegen de achtergrond van hogere rentevoeten

In een langverwachte beslissing kondigde de Federal Reserve vorige week woensdag aan dat zij de rente ongewijzigd zou laten binnen een range tussen 5,25% en 5,50%. Powell handhaafde echter zijn agressieve bias en zei dat een renteverhoging nog steeds op tafel ligt tijdens de Fed-vergaderingen in november of december.

Hij voegde er echter aan toe dat het monetair beleid in de nabije toekomst restrictief zal moeten blijven, ongeacht een laatste renteverhoging. De centrale bank blijft zich inzetten om de inflatie terug te brengen tot de doelstelling van 2%, zei hij.

‘We zijn redelijk dichtbij waar we willen zijn’, zei Powell op de persconferentie na het besluit van de centrale bank. “We moeten overtuigend bewijs zien dat we onze doelen bereiken. Het ergste wat we kunnen doen is de prijsstabiliteit niet herstellen. Het zou een ellendige periode zijn.”

De vraag voor veel beleggers is hoe lang de Federal Reserve de rente op dit hoge niveau zal handhaven. Powell zei dat het nog te vroeg is om te zeggen of de tarieven restrictief genoeg zijn en dat al lang genoeg zijn.

‘Je weet pas of de tarieven voldoende restrictief zijn als je het ziet’, zei hij. “Er zal een tijd komen dat het gepast zal zijn om de rente te verlagen, maar we weten niet wanneer dat zal zijn.”

Hoewel Powell zijn agressieve vooringenomenheid handhaaft, lijkt de goudmarkt bestand tegen de dreiging van nog één laatste renteverhoging.

Volgens sommige analisten houdt goud, ondanks de agressieve houding van Powell, stand, omdat de markten slechts een 50/50 kans zien op nog een renteverhoging dit jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *