Amerikaanse centrale bank zal de rente hoe dan ook moeten verlagen en daar kan het goud garen bij spinnen

Paul Ashworth, hoofdeconoom van Noord-Amerika bij Capital Economics, blijft het standpunt van de Federal Reserve in twijfel trekken wat betreft het verhogen van de economische vooruitzichten voor dit jaar en 2024.

‘Als de Fed gelijk heeft wat betreft de economische vooruitzichten, kunnen de rentetarieven ongetwijfeld langer hoog blijven. Maar zit de Amerikaanse centrale bank wel op het juiste spoor? Wij geloven die voorspellingen gewoon niet. De reële economie zal aanzienlijk zwakker zijn en hoe dan ook zal de kerninflatie terugvallen naar een veel lager niveau. Onder deze omstandigheden verwachten we nog steeds dat de Fed de rente de rest van dit jaar ongewijzigd zal laten en de renteverlagingen volgend jaar met minstens 200 basispunten zal verlagen”, zei hij in een rapport na de aankondiging van de centrale bank.

Thomas Simons, econoom bij Jefferies, zei dat hij ook niet verwacht dat de Fed dit jaar de rente zal verhogen en dat hij een mogelijke versoepeling begin 2024 ziet.

“We hebben onze beleidsverwachtingen niet gewijzigd op basis van de huidige Fed-communicatie. We verwachten nog steeds dat 5,375% de eindrente in deze cyclus zal blijken te zijn, en dat de Fed in de eerste helft van 2024 agressiever zal moeten verlagen dan wat is in de markt in geprijsd (bijna 30% kans op een nieuwe stijging bij de volgende bijeenkomst), of beschreven in hun dot plot”, zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *