Dollar en stijgende obligatierendementen duwen goudprijs onder $ 1.900 (volgende steun ligt op $ 1.840)

De tegenwind van aanhoudende sterkte in de Amerikaanse dollar en 10-jarige obligatierendementen van meer dan 4,5% zijn te veel gebleken voor de goudmarkt, zodat de goudprijs is teruggevallen tot het laagste niveau sinds maart.

Volgens sommige analisten zou het bearish -momentum in goud de prijs terug kunnen duwen naar het dieptepunt van 2023 op $ 1.810 op de spotmarkt. Spotgoud werd voor het laatst verhandeld op $ 1.873,32 per ounce, een daling van 1,43% op de dag.

De analisten merkt op dat de uitverkoop van er kwam nadat de Federal Reserve heeft aangegeven dat het verwacht een beperkend monetair beleid te handhaven voor de nabije toekomst, zelfs als de aanscherpingcyclus ten einde komt. Het agressieve standpunt van de Amerikaanse centrale bank heeft de obligatierendementen geduwd tot nieuwe 16-jarige hoogtepunten en de Amerikaanse dollar naar het hoogste niveau sinds november.

“Voor mij zijn de richting van de dollar en de Amerikaanse rentetarieven richtinggevend voor de korte termijn,” zei Marc Chandler, directeur van Bannockburn Global Foreign Exchange. “Simpel gezegd: de kracht van de dollar, ondersteund door stijgende rentetarieven, die de veerkracht van de Amerikaanse economie weerspiegelen, heeft de goudprijs in het defensief geduwd. Sommige beleggers dachten dat de hogere inflatie de goudprijs zou ondersteunen, maar de hogere inflatie heeft hogere rentetarieven met zich meegebracht en dat is het goud zuur opgebroken

Chandler verwacht dat het goud nu steun kan vinden op het niveau van $ 1.840.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *