Jamie Dimon waarschuwt dat de rente in de VS verder naar omhoog kan (en dat zal gepaard gaan met stagflatie)

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase & Co., zegt dat de wereld wellicht niet voorbereid is op een worst case scenario waarin de rentetarieven van de Federal Reserve de 7% zouden bereiken en dit in een periode gekenmerkt door stagflatie.

De markten voorspellen misschien het einde van de verkrappingscyclus van de Federal Reserve, maar Jamie Dimon waarschuwt nog steeds dat we moeten voorbereiden op een scenario waarin de rentetarieven daadwerkelijk de kaap van 7% zullen bereiken.

“Wij dringen er bij onze klanten op aan voorbereid te zijn op dat soort stress situaties”, zei de CEO van JPMorgan Chase & Co. in een interview met de Times of India, waarbij hij zei dat een harde landing een niet te verwaarlozen risico blijft voor de Amerikaanse economie.

Zijn opmerkingen staan in schril contrast met de consensusvisie na een renteverhoging van 5,25 procentpunten die de rente naar 5,5% bracht – het hoogste niveau in 22 jaar. Amerikaanse beleidsmakers hebben aangegeven dat de rente langer hoger zal moeten blijven om de inflatie onder controle te houden, hoewel de geldmarkten verlagingen vanaf volgend jaar al in prijzen. Daarbij lijkt echter het vel van de beer verkocht te worden alvorens hij geschoten is.

De hoogste voorspelling in een Bloomberg-enquête onder economen van vorige week was 6% eind 2023.

Dimon voegde eraan toe dat het verschil tussen 5% en 7% pijnlijker zou zijn voor de economie dan een stijging van 3% naar 5%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *