Goudprijs zakt terug onder het niveau van $ 1.850 (en bevindt zich op het laagste niveau sinds 10 maart)

De goudprijs van vandaag doet niet wat investeerders die long staan in het edelmetaal hadden gehoopt: fungeren als afdekking tegen zowel de inflatie als de potentiële deflatie van andere financiële activa. Wat is dus de beste strategie op de korte termijn?

Hoewel de meeste marktprofessionals geloven in de lange termijn vooruitzichten van goud, moeten de beleggers de boodschap van de markt respecteren. En die boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Anders gezegd: als het edelmetaal vanaf hier een nog grotere correctie ondergaat, moeten ze de verliezen beperken en hun totale portefeuille beschermen. Er zit simpelweg niets anders op.

Volgens gegevens van Thinkorswim daalden de goudfutures voor de levering in oktober vrijdag met bijna 1% naar $1.864,60. Dat betekende een dieptepunt in zes maanden. De goudprijs noteert nu ook 9% onder het hoogste punt in 52 weken van 4 mei op $2.048. De maand september was barslecht voor het goud gesproken, gezien een prijsdaling met 5,2%.

De winst op goudfutures sinds 1 januari bedraagt nog een schamele 1,8%. Dat doet de verwachting rijzen dat, bij een verdere daling, het rendement negatief zou kunnen worden.

Maandag daalden de goudfutures in het decemberexpiratiecontract nog eens 1% naar $1.846,10 per ounce, waarmee voor het eerst sinds 10 maart het niveau van $1.850 werd overschreden.

Zijn de prestaties van goud sinds begin januari een schamel rendement, vergeleken met een stijging van 11,7% door de S&P 500 in dezelfde periode? Zeker, daar valt niet over te redetwisten. Over een langere periode wordt de outperformance van Amerikaanse aandelen ten opzichte van het glimmende metaal zelfs nog sterker. Maar toch is het veel te vroeg om de goudprijs al af te schrijven. Een omslag aan het rentefront kan het edelmetaal nieuwe zuurstof geven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *